1 чаена лъжичка чесън на прах или 2 скилидки чесън/пресовани
половин средна глава лука нарязана на ситно
1 чаена лъжичка риган
1 чаена лъжичка чили на прах
сол и черен пипер на вкус
Пиле или риба
4 броя (170 гр всяко), без кожа, обезкостени пилешки гърди или дебела бяла риба филе
2 домата, нарязани на тънко
1 малка глава червен лук, нарязан на тънко
2 скилидки чесън, нарязан на тънко
2 чили чушки, нарязани на тънко
магданоз за гарниране.
Загрейте фурната на 220гр(аз пекох на 180гр и съответно и увеличих времето за печене). Комбинирай те съставки и подправете филетата
Поставете филетата в намаслена тавичка сложете върху нея ако има останали те подправки за подправяне. Върху всичко филе наредете доматите и лука поръсете с чесъна и чушките. Поръсете с мазнина отгоре.. Печете, за пиле около 20 минути или 15 минути за риба.
източник:адаптирано от RachaelRaymag
1 коментар:
Супер идея за риба! Непременно ще пробвам, благодаря!
Публикуване на коментар