неделя, 23 декември 2012 г.

Мексиканско пиле или риба


     

      1 чаена лъжичка  чесън на прах или 2 скилидки чесън/пресовани 
       половин средна глава лука нарязана на ситно
       1 чаена лъжичка  риган 

       1 чаена лъжичка чили на прах 
        сол и черен пипер на вкус

Пиле или риба

    4 броя (170 гр всяко), без кожа, обезкостени пилешки гърди или дебела бяла риба филе
      2 домата, нарязани на тънко
    1 малка глава червен лук, нарязан на тънко 

    2 скилидки чесън, нарязан на тънко
    2  чили чушки, нарязани на тънко
     магданоз за гарниране.

   


Загрейте фурната на 220гр(аз пекох на 180гр и съответно и увеличих времето за печене).  Комбинирай те съставки и подправете филетата
    Поставете филетата в намаслена тавичка сложете върху нея ако има останали те подправки за подправяне. Върху всичко филе наредете доматите и лука поръсете с чесъна и чушките. Поръсете с мазнина отгоре.. Печете, за пиле около 20 минути  или 15 минути за риба.
    източник:адаптирано от RachaelRaymag


 

1 коментар:

Ralica Yordanova каза...

Супер идея за риба! Непременно ще пробвам, благодаря!