Много сполучлива рецепта бисквитите запазват точно формата си и ръбчетата са точно както трябва., не се разливат.
6 чаени чаши (750 грама) брашно, пресято
1-1/4 чаени чаши (137 грама) какао на прах
1 чаена лъжичка (8 гр.) сол
2 чаена чаши (454 грама) масло, меко
2 чаени чаши (400 гр.) захар
1 чаена чаша (228 грама) светла кафява захар
3 яйца, студени
2 супени лъжици (10 мл) екстракт от ванилия
В голяма купа, пресейте заедно брашното, какаото и солта. Поставяме настрана.
С електрически миксер разбийте масло и захарта докато сместа стана пухкава и бледа, за около 5 минути.Прибавете яйцата, разбийте само докато комбинират.
Добавете брашното като се разбърква на ниска скорост, докато добре се комбинира. Добавете и ванилията.
Разделете тестото на 2 направете топки , и приберете в хладилника за около 45 мин.
подгответе си 2 тави като ги застелете с хартия за печене.
Загрейте фурната до 160гр.
Разстелете тестото, изрежете формички и поставете върху хартията. Поставете тавата в хладилника за 15 мин. преди да я мушните във фурната. Печете за 10-15 мин.
Извадете и охладете за 10 мин. преди да преместите на решетката.
източник: sweetapolita
1 коментар:
Шоколадова Коледа с прекрасни звезди, какво повече му трябва на човек освен здраве и близки хора....Хубави празници!
Публикуване на коментар