неделя, 9 декември 2012 г.

Тирамису трюфели



2 пълни супени лъжици инстантно кафе
1 супена лъжица пудра  захар
150 г продълговати бишкоти
 250 г маскарпоне
 3 супени лъжици кафе ликьор ( аз ползвах бадемов)
Какао за овалване



 


Разтворете кафето в 5 супени лъжици гореща вода, добавете захарта и оставете да изстине.

Натрошете бишкотите (може да ползвате и  пасатор) и  ги залейте с кафетo. Разбъркайте  добре и оставете  за около 10 минути. След това добавете маскарпонето и  разбъркайте  (може и с ръце). Оставете сместа  в хладилника за около 30 минути. След това оформете  с ръце топчета  и овъргаляйте в  какао.

източник; gotowaniecieszy

 

8 коментара:

Пламена Радева каза...

Това на мига влезе в списъка "must try". Страшно апетитно и лесно звучи, точно каквото обичам!

Dani каза...

Чудесни са :)

Iliana каза...

Изглеждат просто... перфектни!
Представям си колко са вкусни.

Хубава неделна вечер от мен :)

Iglika Mishkova каза...

Изглеждат толкова шоколадово ароматни, а снимките са истинска прелест, явно "коледният дух" те е посетил и вдъхновил! Хубава нова седмица!

Мъх каза...

Чудесна идея, която ще реализирам!

Irma каза...

Тези трюфели ще са с вълшебен вкус, Лати! Обичам Тирамису и всичко, приготвено с Маскарпоне! :)
Скоро ще пусна моят вариант, който миналата година случайно открих, правейки торта, от която ми остана крем в повече. Ако ти е интересно погледни при мен тази седмица!
Поздрави и хубава, нова седмица!

Диана каза...

Страхотни!!! Непремено ще пробвам :) Хубава нова седмица!

elij-Elka Grozeva каза...

Много идейно тирамису!
Благодаря за предложението.
Хубав ден!