2 пълни супени лъжици инстантно кафе
1 супена лъжица пудра захар
150 г продълговати бишкоти
250 г маскарпоне
3 супени лъжици кафе ликьор ( аз ползвах бадемов)
Какао за овалване
Разтворете кафето в 5 супени лъжици гореща вода, добавете захарта и оставете да изстине.
Натрошете бишкотите (може да ползвате и пасатор) и ги залейте с кафетo. Разбъркайте добре и оставете за около 10 минути. След това добавете маскарпонето и разбъркайте (може и с ръце). Оставете сместа в хладилника за около 30 минути. След това оформете с ръце топчета и овъргаляйте в какао.
източник; gotowaniecieszy
8 коментара:
Това на мига влезе в списъка "must try". Страшно апетитно и лесно звучи, точно каквото обичам!
Чудесни са :)
Изглеждат просто... перфектни!
Представям си колко са вкусни.
Хубава неделна вечер от мен :)
Изглеждат толкова шоколадово ароматни, а снимките са истинска прелест, явно "коледният дух" те е посетил и вдъхновил! Хубава нова седмица!
Чудесна идея, която ще реализирам!
Тези трюфели ще са с вълшебен вкус, Лати! Обичам Тирамису и всичко, приготвено с Маскарпоне! :)
Скоро ще пусна моят вариант, който миналата година случайно открих, правейки торта, от която ми остана крем в повече. Ако ти е интересно погледни при мен тази седмица!
Поздрави и хубава, нова седмица!
Страхотни!!! Непремено ще пробвам :) Хубава нова седмица!
Много идейно тирамису!
Благодаря за предложението.
Хубав ден!
Публикуване на коментар