0.500 kg, макарони фетучини
1 средна глава карфиол
2 кубчета пилешки бульон
4 чаени чаши вода
4 скилидки чесън, смлени
1 супена лъжица масло
1 чаена лъжичка сол
щипка индийско орехче
щипка черен пипер
1 супена лъжица зехтин
1 чаена чаша готварска сметана
1/4 чаена чаша пармезан
Накълцайте карфиол на розички. Сложете водата и зеленчуков бульони оставете да заври, добавете карфиол. Гответе, докато карфиола омекне, около 15 минути.
В голяма тенджера с вода която предварително е завряла поставете фетучините да се готвят според указанията на опаковката. Запазете 1 чаена чаша от водата.
Прехвърляне карфиола в купа и пасирайте сипете около 2 чаени чаши бульон( като сипвате на части бульона). . Добавете солта, индийското орехче и черненият пипер в пюрето, пасирайте докато сместа стане много гладка, , около 5 минути. . Добавете още бульон ако сместа е много гъста.
Междувременно разтопете маслото в голям тиган над средните топлина. Добавете нарязания на ситно чесън и запържете леко за 4-5 минути или докато омекне и пусне аромат.Прибавете пюрето и сметаната. Гответе за 4-5 минути. прибавете фетучните и 1/2 от водата комбинирайте ако е необходимо добавете и другата половина от чашата. прибавете малко масло, разбъркайте и сервирайте.
.източник: адаптирано от pinchofyum.com
Няма коментари:
Публикуване на коментар