неделя, 9 декември 2012 г.

Фетучини със сос от карфиол


0.500 kg, макарони фетучини
1 средна глава карфиол
2 кубчета   пилешки  бульон 
4 чаени чаши вода
 4 скилидки чесън, смлени
 1 супена лъжица масло
 1 чаена лъжичка сол
 щипка индийско орехче
 щипка черен пипер
1 супена лъжица зехтин 
 1 чаена  чаша   готварска сметана
1/4 чаена чаша пармезан



Накълцайте карфиол на розички.  Сложете водата и зеленчуков бульони оставете да заври, добавете карфиол. Гответе, докато карфиола  омекне, около 15 минути.

  В голяма тенджера с вода която предварително е  завряла поставете   фетучините да се готвят според указанията на опаковката. Запазете 1 чаена чаша от водата.
Прехвърляне карфиола в купа и пасирайте сипете   около 2  чаени чаши бульон( като сипвате на части бульона). . Добавете солта, индийското орехче и черненият пипер в пюрето, пасирайте докато сместа стане много гладка, , около 5 минути. . Добавете още бульон ако сместа е много гъста.

 Междувременно разтопете маслото в голям тиган над средните топлина. Добавете нарязания на ситно чесън и запържете леко за 4-5 минути или докато омекне и пусне  аромат.Прибавете пюрето и сметаната. Гответе за 4-5 минути. прибавете фетучните и 1/2 от водата комбинирайте ако е необходимо добавете и другата половина от чашата. прибавете малко масло, разбъркайте и сервирайте.
.източник: адаптирано от pinchofyum.com

Няма коментари: