събота, 26 януари 2013 г.

Ориз със спанак



1 супена лъжица зехтин
1 малка глава лук (нарязана  на ситно)
2 скилидки чесън (нарязани на ситно )
една купа спанак ( нарязан на ситно)
1 чаена чаша  ориз
2 - 1/2 чаени чаши вода

1 кубче пилешки бульон
1/4 чаена чаша магданоз (нарязан на ситно)
1/4 чаена чаша копър (нарязан на ситно)
сол и черен пипер на вкус
1 лимон (сока и кора от лимона)
 



 Загрейте олиото в тигана. Добавете лука и запържете леко, докато омекне, около 5-7 минути.Добавете чесъна и запържете за  около минутаДобавете и спанака и гответе до готовността му. След това добавете ориза, водата, кубчето бульон, магданоза и копъра, кората от лимона,  подправете със сол и пипер и оставете да заври.
 Намалете огъня, покрийте и оставете да къкри, докато оризът се свари, на около 20 минути.
Прибавете   лимоновият сок  и поднесете. 

Източник: Гръцка кухня 

1 коментар:

Zornitsa Nikiforova каза...

Много хубава рецепта и снимки!
Коригирай думата "спанак" в изброяването на продуктите :)
Поздрави!