1 супена лъжица зехтин
1 малка глава лук (нарязана на ситно)
2 скилидки чесън (нарязани на ситно )
една купа спанак ( нарязан на ситно)
1 чаена чаша ориз
2 - 1/2 чаени чаши вода
1 кубче пилешки бульон
1/4 чаена чаша магданоз (нарязан на ситно)
1/4 чаена чаша копър (нарязан на ситно)
сол и черен пипер на вкус
1 лимон (сока и кора от лимона)
Загрейте олиото в тигана. Добавете лука и запържете леко, докато омекне, около 5-7 минути.Добавете чесъна и запържете за около минута. Добавете и спанака и гответе до готовността му. След това добавете ориза, водата, кубчето бульон, магданоза и копъра, кората от лимона, подправете със сол и пипер и оставете да заври.
Намалете огъня, покрийте и оставете да къкри, докато оризът се свари, на около 20 минути.
Прибавете лимоновият сок и поднесете.
Източник: Гръцка кухня
1 коментар:
Много хубава рецепта и снимки!
Коригирай думата "спанак" в изброяването на продуктите :)
Поздрави!
Публикуване на коментар