неделя, 20 януари 2013 г.

Пиле с розмарин и лемон


Едно  пиле, нарязанo на 8 парчета
1/2 чаена  чаша студено пресован зехтин
1/2 чаена чаша пресни листа от розмарин
1/4 чаена чаша пресен лимонов сок
10 скилидки чесън, тънко нарязан
1 лимон, настържете кора , и нарежете на парченца 

 сол и прясно смлян черен пипер на вкус


 В голяма купа поставете пилето, прибавете зехтина, розмарина, лимоновият сок, чесъна, лимона, солта и череният пипер. Мариновайте за 1 час.
Загрейте фурната до 215 градуса.  Подредете пилето в тавичка, прибавете  и останалата марината. Печeте, като обърнете ведниж,пече се докато се свари пилето за около 45 минути. За Да се задуши по хубаво е добре да се покриете отгоре с фолио. 

източник: saveur.com



1 коментар:

Angie's Recipes каза...

Rustic, homey and flavoursome! I love it.