Едно пиле, нарязанo на 8 парчета
1/2 чаена чаша студено пресован зехтин
1/2 чаена чаша пресни листа от розмарин
1/4 чаена чаша пресен лимонов сок
10 скилидки чесън, тънко нарязан
1 лимон, настържете кора , и нарежете на парченца
сол и прясно смлян черен пипер на вкус
В голяма купа поставете пилето, прибавете зехтина, розмарина, лимоновият сок, чесъна, лимона, солта и череният пипер. Мариновайте за 1 час.
Загрейте фурната до 215 градуса. Подредете пилето в тавичка, прибавете и останалата марината. Печeте, като обърнете ведниж,пече се докато се свари пилето за около 45 минути. За Да се задуши по хубаво е добре да се покриете отгоре с фолио.
източник: saveur.com
1 коментар:
Rustic, homey and flavoursome! I love it.
Публикуване на коментар