неделя, 13 януари 2013 г.

Супа с нахут, пшеница и леща


alaca-corba

1 чаена чаша грухана пшеница
1 чаша нахут
1/2 чаена чаша зелена леща
1 глава лук
1 червена чушка (прясна или суха)
2 супени лъжици масло, 

1 чаена лъжичка естрагон
1 чаена лъжичка чили на прах

1 супена лъжица червен пипер
сол, черен пипер







Пшеницата и нахута се накисва от предната вечер. На следващия ден  се изцеждат от водата и се поставят да се готвят с 6 чаши вода . Гответе на ниска топлина. Сложете лещата в малка тенджера и варете  за 10 мин. след като заври, отцедете от водата и я поставете в тенджерата при нахута.Нарежете на едро червената чушка и лука. Прибавете ги в тенджерата. Добавете и сол.Гответе  докато не се уверите, че всички съставки са готови.  

 Загрейте маслото в малък тиган. След това добавете естрагон и червен пипер, черен пипер, чили, разбъркайте и незабавно свалете от огъня.Изсипете над супата.
източник:  yelda.remgo.com/alaca-corba/
 

2 коментара:

Luchiya каза...

Много питателнa и вкуснa супичка!

zi4e каза...

Много хубава рецепта!
Блога ти е невероятен!
Поздрави!