Пиле, или бутчета около 1 кг
3/4 чаена чаша кисело мляко гъсто
3/4 чаена чаша сметана
3 скилидки чесън
настърган Джинджифил или 1 супена лъжица
1 чаена лъжица черен пипер
Сол на вкус
2 супени лъжици сух Сминдух,
2 супени лъжици олио
марината:
3/4 чаена чаша кисело мляко
1 чаена лъжица черен пипер
Сол на вкус
Измийте и подсушете пилето . Нарежете на части. Смесете всички съставки, посочени в марината в купа и добавете пилето. Разтъркайте маринатата върху пилешки парчета. Покрийте с капак или найлоново фолио и го оставете да се маринова за няколко часа в хладилника.
Загрейте олиото в дълбок тиган. Добавете чесъна, джинджифила и на слаб огън се запържете до светло златисто кафяво. Добавете пилето с маринатата в тигана разбъркайте добре и оставете да се запържи за 3-4 минути. Добавете черният пипер и киселото мляко, разбъркайте и гответе на слаб огън. Покрийте отгоре. Разбъркайте на всеки 4 -5 минути, така че пилето да не залепва на дъното на тигана. Гответе за около 30-40 мин. водата се изпарява и ще остане мазнината която ще придобие леко бежово златист цвят..
Добавете сметаната. Разбъркайте добре и продължете да готвите на ниска температура за още 5-10 мин.Прибавете подправките, тествайте и сервирайте топло.
адаптирано от mm's kitchen bites
3 коментара:
Hi, looks absolutely fab!! glad you tried it!! did you like the dish? i like the swap of cream with sour cream though perhaps would have made the dish a little tangy? next time try using half & half...I have a facebook page, would appreciate you could post your picture there as well:-)
MM's Kitchen Bites
http://mmskitchenbites.blogspot.in/
Hi, looks absolutely fab!! glad you tried it!! did you like the dish? i like the swap of cream with sour cream though perhaps would have made the dish a little tangy? next time try using half & half...I have a facebook page, would appreciate you could post your picture there as well:-)
MM's Kitchen Bites
http://mmskitchenbites.blogspot.in/
Thank you. It was very tasty
Публикуване на коментар