събота, 20 април 2013 г.

Heмска палачинка или Vanilla Dutch Baby



Vanilla Dutch Baby Pancake
 "Dutch" идва от  групата на немско-американските имигранти, където "Dutch" е всъщност съкращение на Deutsch . Първоначално бях озаглавила публикацията си Холандска палачинка но реших да бъда коректна и точна и след като Дани ми направи едно припомняне което ми просветна за грешката която съм допуснала в името, така че реших да направя корекция. Моля да бъда извинена!




3 супени лъжици масло 
3 яйца 
3/4  чаена чаша  брашно 
3/4 чаена чаша прясно мляко, затоплете на микровълновата 
1 супена лъжица, плюс 1 чаена лъжичка захар
2 супени лъжици екстракт от ванилия 
Щипка сол
 около 1 чаена чаша нарязани ягоди, боровинки или  500гр. други плодове по ваш избор 

1 чаена лъжичка захар 
1/2 чаена лъжичка настъргана лимонова кора 
2 супени лъжици пудра захар



Загрейте фурната до 200 градуса Поставете маслото в голям тиган запържете леко и се поставя във фурната да се разтопи.В същото време  с миксер  комбинирайте яйцата, брашното, горещото мляко, 1 супена лъжица захар, екстракта от ванилия и щипката сол и смесете на средно висока скорост, докато стане хомогенна смес.
Внимателно извадете тигана от фурната. Маслото трябва да се е разтопило. Разнесете маслото около стените на тигана, хубаво, останалото масло излейте в сместа и разбъркайте. Изсипете тестото в горещият тиган и върнете във фурната. Гответе за 20 до 25 минути, или докато палачинката се надуе в центъра, и стане златисто кафявява по ръбовете.






 


Докато Немската палачинка се пече, в малка купа се комбинират пресни ягоди, 1 чаена лъжичка захар и настърганата кора от лимон. Разбърква се колкото да  се покриият плодовете, и се оставят да се маринова.
Може в малка сосиера на средна топлина да разбъркате за 2 мин. плодовете само  докато захарта ( като може да увеличите захарта примерно 1 супена лъжица) се разтопи.



 


С помощта на шпатула, махнете цялата палачинката от тигана и оставете да се охлади на решетка за няколко минути Нарязваме палачинка на триъгълници поръсваме със пудра захар и  сервирайте с маринованите ягоди.
източник: foodnetwork.com

3 коментара:

Gergana Lazarova каза...

Със сигурност ще е една много вкусна закуска, придружена от такава палачинка.
Поздрави!

Dani каза...

Чудесни снимки и много апетитна палачинка !
Аз я знам като "немска" :)
Но това няма значение за вкуса!
Слънчев уикенд!

ghost13 каза...

Благодаря Гергана!

Дани наистина това си е типична немаска палачинка :-)