Gajar Ka Halwa
1 кг.- моркови
2- 1/2 чаени чаши прясно мляко
от 1/2 до 1 чаена чаша захар на вкус
1/2 чаена лъжичка кардамон млян
3 супени лъжици масло
10 бр. бадеми
10 бр шам фъстък
10 бр. кашу
Измийте морковите, обелете и настържете.Загрейте маслото в тигана. Поставете настърганите моркови и задушете до изчезване на миризмата на сурови моркови. Добавете млякото и се вари на слаб огън, докато се сгъсти. След това добавете захарта и се бърка непрекъснато. Варете на слаб огън до окончателното изпаряване на млякото. Добавете кардамон на прах и ядките, разбърква се непрекъснато. Накрая гарнирайте с ядки халвата . Поднася се топла.
Е аз я охладих и даже я прибрах в хладилника. но и топла и студена е много вкусна, не е задължително да и придавате някаква форма просто сипете в купички и сервирайте.
източник: rajdhani.co.in
4 коментара:
Много интересно предложение, наистина ми хареса.
Поздрави!
Супер интересен десерт! Не съм пробвала, но ме заинтригува!
Интересна идея!
Чудесни снимки!
Поздрави!
Лек и вкусен десерт :-)
Публикуване на коментар