понеделник, 22 април 2013 г.

Морковена халва




Gajar Ka Halwa


 1 кг.- моркови
 2- 1/2  чаени чаши прясно
мляко
от 1/2 до 1 чаена чаша захар на вкус
1/2 чаена лъжичка кардамон млян
3 супени лъжици масло
10 бр. бадеми
10 бр шам фъстък
10 бр. кашу

 





 

Измийте морковите, обелете и настържете.Загрейте  маслото в тигана.  Поставете настърганите моркови и задушете до  изчезване на миризмата на сурови моркови. Добавете млякото и се вари на слаб огън, докато се сгъсти. След това  добавете захарта и се бърка непрекъснато. Варете на слаб огън до окончателното изпаряване на млякото. Добавете кардамон на прах и ядките, разбърква  се непрекъснато.  Накрая гарнирайте с ядки  халвата . Поднася се топла. 
Е аз я охладих и даже я прибрах в хладилника. но и топла и студена е много вкусна, не е задължително да и придавате някаква форма просто сипете в купички и сервирайте. 
източник: rajdhani.co.in




4 коментара:

Gergana Lazarova каза...

Много интересно предложение, наистина ми хареса.
Поздрави!

Luchiya каза...

Супер интересен десерт! Не съм пробвала, но ме заинтригува!

tillia каза...

Интересна идея!
Чудесни снимки!
Поздрави!

ghost13 каза...

Лек и вкусен десерт :-)