6 яйца
1/4 чаена чаша (60 мл) заквасена сметана
2 супени лъжици настърган пармезан
Щипка сол
Щипка черен пипер
3 супени лъжици зехтин
3 стръка пресен зелен лук, тънко нарязан
170 гр, чери домати, нарязани наполовина
4 резена прошуто
110гр рикота
Загрейте фурната до 180C.
В средно голяма купа, разбъйте заедно яйца, сметана, пармезан, прибавете щипка сол и черен пипер.
Загрейте тиган на средна температура. Добавете зехтина и лука, задушете. Подправя се със щипка сол и черен пипер.
Добавите сместа с яйцата и с помощта на шпатула, разбъркайте в центъра, леко. Поставете доматите, прошутото, рикотата, разбъркайте и преместете в фурната и да се завърши печене с още 12 до 15 минути.
Няма коментари:
Публикуване на коментар