сряда, 31 юли 2013 г.

Фрита с чери домати, рикота и прошуто




6 яйца 
1/4 чаена  чаша (60 мл) заквасена сметана 
2 супени лъжици настърган пармезан
 Щипка сол 
Щипка  черен пипер 
3 супени лъжици зехтин 
3 стръка пресен зелен лук, тънко нарязан
170 гр, чери домати, нарязани наполовина 

4 резена прошуто
110гр рикота












Загрейте фурната до 180C.

В средно голяма купа, разбъйте заедно яйца, сметана, пармезан, прибавете щипка сол и черен пипер.  

Загрейте тиган на средна температура. Добавете  зехтина и лука, задушете. Подправя се със щипка сол и черен пипер.  
Добавите сместа с яйцата и с помощта на шпатула, разбъркайте в  центъра, леко. Поставете доматите, прошутото, рикотата, разбъркайте и преместете в  фурната и да се завърши печене с още 12 до 15 минути.

Няма коментари: