1 краставица, разполовена и изчистена от семките
2 червени чушки
4 доматчета
1 глава червен лук
3 скилидки чесън, смян
3 чаени чаши доматен сок
1/4 чаена чаша бял винен оцет
1/4 чаена чаша зехтин
1/2 супена лъжица сол
1 чаена лъжица прясно смлян черен пипер
Грубо нарежете краставица та, чушките, домати и червен лук. Поставете всеки зеленчук поотделно в кухненски робот и нарежете грубо.
Комбинирайте ги в голяма купа и добавете чесъна, доматен сок, оцета, зехтина, солта и череният пипер. Разбърква се добре и се сервира. Колкото по-дълго гаспачо седи, толкова повече ароматите се смесват.
източник:foodnetwork.com - Ina Garten
1 коментар:
Краси, много апетитно си ни я поднесла :)
Поздрави!
Публикуване на коментар