сряда, 21 август 2013 г.

Малинов сладкиш с кисело мляко

    
     1 чаена  чаша  брашно с връх
     1/2 чаена лъжичка бакпулвер
     1/2 чаена лъжичка сода
     1/4 чаена лъжичка сол
     1/2 чаена чаша масло, меко /113гр/
     2/3 чаена чаша плюс 1 - 1/2 супени лъжици захар, за поръсване
     1/2 чаена лъжичка  екстракт от ванилия
     1  яйце
     1/2 чаена чаша кисело мляко
     1 чаена чаша пресни малини






Загрейте фурната до200 ° гр. Намаслете и набрашнете си  форма с диаметър 20см.

Обединете заедно брашното, бакпулвера, содата и солта.

Разбийте маслото и 2/3 чаша захар с електрически миксер на средно висока скорост, докато придобият бед и пухкав вид., около 2 минути, след това добавете  ванилия. Добавете яйцето и разбъркайте добре.

При ниска скорост, прибавете брашното , на три пъти като редувате с киселото мляко, започваме и се завършва с брашното.
Изсипете тестото в формата отгоре подредете малините и поръсете с 1-1/2 супени лъжици захар.
Пече се за 20-25 мин. Извахда се и се охлажда за 15 мин ако използвате откопчаваща се форма, обръща се и се оставя за окончателно охлаждане. 
* аз пеках в  правоъгълна форма с размери 21х24см , и се поличи тънък блат, но пък много вкусен, може да застелете дъното с пекарска хартия.




2 коментара:

Gergana Lazarova каза...

Много обичам плодови сладкиши, страшно ароматни и сочни са. Със сигурност и този е такъв, чудесен е!
Поздрави! :)

Milena Poptoleva каза...

Представям си аромата....Прекрасно слдкишче!