неделя, 1 септември 2013 г.

Салата с ечемик и ядки

    

      3 чаени чаши варени ечемик (приготвен според указанията на опаковката)
     1 чаена чаша  сурови бадеми

     1/2 чаена чаша сурови кашу, може да прибаваите и  лешници
     1/3 чаша зехтин
     1 чаена чаша пресен магданоз, нарязан на ситно
     3 моркова, обелени и нарязани
     1 глава лук, нарязана на ситно
     сок от 1 лимон
     сол и прясно смлян черен пипер на вкус








    Загрейте  зехтина в тиган на средна температура, добавете нарязани на кубчета лук и моркови и задушете, докато лука е стане прозрачна и морковът току-що започне да омеква. Изсипете лука и морковите в отделна купата.  Добавете ядки в тигана и запечете за около 3-4 минути, след което добавете и  ечемика, разбъркайте докато се поемат ароматите гответе за още 3-4 мин.
     Изсипете ечемика и ядки в голяма купа, добавете морковите и лука, и останалата част от съставките. Подправете  с лимоновият сок , сол и черен пипер ако е необходимо добавете още лимонов сок и подправки.. Яжте топла или при стайна температура.

източник: адаптирана от ouichefnetwork.com 


Рядко се хваля с придобивките си но този уред ми върши чудесна работа тези дни...  Отскоро го имам :-) , удобен е каквото и да готвите бъдете спокойни нищо няма да загори. Веднага щом водата се изпари тя се изключва.


 Оризаоварката !!! Може да приготвяте различни зърнени храни в нея. Вече изпробвана... правих ризото с бланширан ориз и кафяв ориз, грис, мляко с ориз, варих ечемик, булгур, киноа,  ( правих и кашичка от киноата в нея),  ябълково пюре на ред са елдата, нахута, лещата и просото...:-) все още ми престой да я тествам за различни храни. Приготвени в нея зърнените култури сатават невероятно  пухкави... 
Друго така удобно е че можеш да приготвяш и зеленчуци , риба и пилешко на пара. Зеленчуците и рибата вече са изпробвани.... трябва да си призная че бях скептично настроена относно рибата готвена на пара, ммислех че ще стане като гума, но уви Не, много вкусна си беше, месцето крхко.



 П.П. Останалата част от киноата която позира за снимка на сутринта беше за закуска смесена с ябълково пюре и орехи.


1 коментар:

Luchiya каза...

Много ми харесва салатката!