неделя, 15 септември 2013 г.

Лимонов брауниз





кората от 2 лимона
1- 1/2 чаени чаши захар
3 яйца, със стайна температура
1/4 чаена лъжичка бадемово екстракт
2 супени лъжици пресен лимонов сок
11/2 чаени чаши всички брашно
1/2 чаена лъжичка сол
1 чаена чаша  масло, разтопено /226гр.

за глазурата:
11/2 чаени чаши пудра захар
1/4 чаена чаша пресен лимонов сок
кората  от 1 лимон







Загрейте фурната до 180гр. Намаслети си тавичка или застелете с хартия за печене.

В голяма купа, комбинирайте настъргана кора от лимон и захарта. Използвайте пръстите си за да стриете  лимоновите кори в захарта.
В отделна, малка купа смесете яйцата, бадемовоият екстракт, и лимоновият сок. Смесете докато се  комбинират.
Добавете брашното, солта и разтопеното масло в сместа със захартаС телена бъркалка разбъркайте докато се съчетаят добре. Добавете яйчената смес и разбъркайте  докато сместа стане гладка.
Разстелете тестото в подготвената тава.
Печете за 30-35 минути, или докато в центъра не забодете клечка и не я изкарате суха. 
Извадете тавата от фурната и я поставете да се охлажди на решетка.

Охладете напълно преди да добавете глазурата.

За глазурата: В средно голяма купа смесете пудрата захар , лимоновият  сок и лимоновата кора.  Разбъркайте  докато стане  гладка.
Изсипете глазура над охладененият блат . Сревйрайте  със студен чай или кафе!

 източник:unegaminedanslacuisine.com

1 коментар:

anastasia anezinis каза...

Изглежда невероятно!!!ще пробвам ;)