събота, 7 септември 2013 г.

Брауниз с авокадо и глазура от авокадо



2 големи узрели авокадa, пюрирайте
226 гр.   тъмен шоколад, разтопете
1 чаена чаша захар
2  яйца
1 чаена лъжичка екстракт от ванилия
3/4 чаена чаша брашно
1/4 чаена чаша  какао на прах
1/2 чаена лъжичка бакпулвер
1/4 чаена лъжичка сол
3 супени лъжици олио от авокадо/ или зехтин или кокосово олио
113 грама тъмен шоколад, нарязан на ситно

За глазурата
1 голямо узряло авокадо
2 - 1/2 чаени чаши пудра захар
1/4 чаена лъжичка екстракт от ванилия






 Загрейте фурната до 180 градуса. застелете с хартия или намаслете си малка тавички.

В голяма купа, смесете пюрето от авокадои стопеният шоколад. Прибавете захарта, разбъркайте  докато се обединят, след това се добавете яйцата и екстракт от ванилия, смесете  добре. Добавете   брашно, какаото, бакпулвера и солта, смесете с шпатула само докато се обединя. Добавя се и  олиото, и се разбърква докато сместа се обедини. Изсипете сместа в тавата и печете   за 28-32 минути, или докато средата е леко мека. Извадете и оставете да се охлади напълно.

Добавете авокадото в купата на електрически миксер и направете на пюре. С миксер на ниска скорост, се добавят ванилията след това бавно се добавя и пудрата захар.

 източник: howsweeteats.com

2 коментара:

ivi doncheva каза...

Здравей !!! Аз обожавам тези малки изкушения , а пък и вие сте добавили и крем от авокадо , което много ми хареса . Ако искате можете да посетите и моят блог за да си харесате някоя рецепта ;) http://mylitttlehome.blogspot.com.es/

Dani каза...

Чудесно предложение!
И много красиво :)