събота, 26 октомври 2013 г.

Домашно фъстъчено масло


Използвах пакет 320гр. печени солени фъстъци.
Сложете ги в кухненският робот, блендер...
Първо фъстъците се натрошават, смачкват се на фин прах.



 После се образура пастата, която  е с плътна консистенция може да се оформи и "топка тесто" от фъстъченото масло 




И тогава магически ще се отпусне и ще започне да се оформя маслото.

 Ако продължите обработката на фъстъченото масло ще получавате все по-гладка смес. 




Трябва да отбележа, че е по-вкусно от това което купувам... :-)



7 коментара:

Гергана Лазарова каза...

Имам сурови фъстъци и точно за това се замислях тези дни. Имаш ли идея как да получа от тях твоя добър резултат? :)
Благодаря предварително!

Tania каза...

Много полезна статия! Ще пробвам тази рецепта веднага. Дори не съм се замисляла колко лесно може да бъде! Поздрави!

gogolina каза...

Божеее... колко лесно било :)
Сърдечно благодаря за споделеното!

Диана каза...

Страхотна идея! Аз рядко ползвам, но ми харесва идеята да си го направя у дома :). Благодаря!
Поздрави и хубава неделя!

ghost13 каза...

Гергана може да използваш и сурови

Marta каза...

Нищо ли не добавяте? Само фъстъците се смилат?

ghost13 каза...

Не нищо друго, само фъстъци