неделя, 26 октомври 2014 г.

Сьомга в сметанов сос



12 резенета  лимон 
1/4 чаена чаша пресен розмарин  
1/4 чаена чаша прясна  мащерка 
 4  ( по 0,113 гр.)филета от сьомга
1/3 чаена чаша масло
3 супени лъжици зехтин
4 скилидки чесън, пресован

1/2 чаена чаша нарязан на ситно лук( в блендера) 
1 -1/4чаена  чаши готварска сметана
1 супена лъжица нарязана прясна мента листа

2 супени лъжици бяло вино 



На две парчета фолио или хартия за печене, подредете резените лимон, върху тях мащерката и розмарина.Поставете филетата сьомга върху подправките, поръсете с черени пипер.Поставете по 1 супена лъжица от маслото върху филетата. Завийте с фолиото или хартията като внимавате резенчетата лимон и подправките да останат на дъното. Същото повторете и с другите парчета.
Поставете пакетчетата да се готвят ли в загряла фурна или в тиган ( аз имам чудесен тиган за риба на SKK-Германия така че влезе в употреба) за 25-30 мин.
През това време пригответе соса.
  В малка тенджера, комбинирай те останалото масло, зехтина, чесъна и лука; разбъркваме и се горви на  умерен огън за 15 минути,  или докато лука стане прозрачен. Прибавете сметаната и виното и варете, докато започне да се сгъстява. Махнете от огъня.
     Добавете нарязаната на ситно мента. Сместа трябва да е топла до готовността на рибата.

  Когато рибата е готова извадете от пликчетата и поставете в чинии и залейте със соса.
източни : адаптирана от http://allrecipes.com




Няма коментари: