12 резенета лимон
1/4 чаена чаша пресен розмарин
1/4 чаена чаша прясна мащерка
4 ( по 0,113 гр.)филета от сьомга
1/3 чаена чаша масло
3 супени лъжици зехтин
4 скилидки чесън, пресован
1/2 чаена чаша нарязан на ситно лук( в блендера)
1 -1/4чаена чаши готварска сметана
1 супена лъжица нарязана прясна мента листа
2 супени лъжици бяло вино
На две парчета фолио или хартия за печене, подредете резените лимон, върху тях мащерката и розмарина.Поставете филетата сьомга върху подправките, поръсете с черени пипер.Поставете по 1 супена лъжица от маслото върху филетата. Завийте с фолиото или хартията като внимавате резенчетата лимон и подправките да останат на дъното. Същото повторете и с другите парчета.
Поставете пакетчетата да се готвят ли в загряла фурна или в тиган ( аз имам чудесен тиган за риба на SKK-Германия така че влезе в употреба) за 25-30 мин.
През това време пригответе соса.
В малка тенджера, комбинирай те останалото масло, зехтина, чесъна и лука; разбъркваме и се горви на умерен огън за 15 минути, или докато лука стане прозрачен. Прибавете сметаната и виното и варете, докато започне да се сгъстява. Махнете от огъня.
Добавете нарязаната на ситно мента. Сместа трябва да е топла до готовността на рибата.
Когато рибата е готова извадете от пликчетата и поставете в чинии и залейте със соса.
източни : адаптирана от http://allrecipes.com
Няма коментари:
Публикуване на коментар