неделя, 12 октомври 2008 г.

Какаови бисквити с овесени ядки и пшеничени трици







1 ч.чаша пшеничени трици
1 ч.чаша фини овесени ядки
3 су.лъжици какао
1 ч.лъжица сода
1 ч.лъжица бакпулвер
щипка сол
½ ч.чаша кафява захар/ако не са много сладки може да прибавите още/
3 су.лъжици маргарин
1 су.лъжица фъстъчено масло
1/8 ч.чаша прясно мляко
1 яйце
1 ч.лъжица ванилия
½ ч.чаша орехи или стафиди




Включваме фурната да загрява на 180гр.
В отделна купа смесваме триците, овесените ядки, содата, солта, какаото и бакпулвера. В друга купа смесваме захарта, маргарина, фъстъченото масло, прясното мляко, яйцето и ванилията – разбъркваме добре. Прибавяме сухата смес – омесваме добре. Загряваме фурната на 180гр. Поставяме по 1 ч.лъжица или с ръце оформяме „кюфтета” не много големи защото бухват, поставяме ги върху не на маслена пекарска хартия, оставете разстояние между тях. Печем …така и не засякох,/може би 10 мин./ проверявах ги с ръка – потупвам леко отгоре бисквитите, ако не са меки значи са готови. Излегнаха 15 бр.


Това е любимата ми комбинация овесени ядки + пщенични трици + фъстъчено масло.

Няма коментари: