неделя, 12 октомври 2008 г.

Овесени бисквити с ябълки и мед



3/4 чаена чаша масло, меко(170гр)
1 чаена чаша кафява захар
1/3 чаена чаша прясно мляко
1 яйце
2 супени лъжици мед
1 чаена лъжица ванилия
2 - 1/2 чаени чаши фини овесени ядки / може и малко повече сместа не трябва да е много водна за да не се разтече при печенето/
1 чаена чаша пшеничени трици
1/2чаена лъжица сол
1/2 чаена лъжица сода
шипка канела
1 чаена чаша стафиди ( или други сушени плодове)
1 чаена чаша натрошени орехи
1 голяма ябълка която настържете.



Загрейте фурната на 190гр.Намаслете леко пекарската хартия. Смесете маслото, захарта, яйцето, млякото, мед и ванилия смесете добре с миксера.Отделно смесете овесените ядки, триците, канелата, сода, солата. Прибавете сухите съставки към течните смесете добре. Прибавете стафидите, орехите и настърганата ябълка разбъркайте добре с лъжица докато всичко се смесе добре.

Със супена лъжица( или лъжица за сладолед) сипвайте от сместа върху пекарската хартия. Печете за 10-12 мин или докато леко по кафенеят, не препичайте. Изстудете за 3-4 мин. и махнете от хартията. Бройките зависят от големината  на бисквитките.


Няма коментари: