неделя, 26 октомври 2008 г.

Кюфтета от карфиол



Около 800гр. карфиол
¼ ч.чаша брашно
2 яйца
1 глава лук
1/3 ч.чаша сирене
Магданоз
Щипка кориандър
Сол и черен пипер

Сложете карфиола в посолена вряща вода.за 10мин.Отцедете хубаво. Поставете розичките върху кухненска хартия. Поставете подсушения карфиол в купа и с вилица намачкайте. Разбийте яйцата, прибавете ги към карфиола, прибавете още, магданоза, нарязания лук, брашното, сиренето, кориандър и сол и черен пипер на вкус. Изпържете в предварително нагорещен с мазнина тиган, за около 2-3 мин. от всяка страна, или докато придобие кафява коричка.Отцедете върху кухненска хартия.

Няма коментари: