петък, 17 октомври 2008 г.

Кюфте с кашкавал, сирене и бекон



1/2 ч.чаша сирене, натрошено
200гр. кашкавал, нарязан на кубчета
1 малка глава лук
2 скилидки чесън
1 яйце
2 суп.лъжици кетчуп
1 суп.лъжица worcestershirе сос
500гр. кайма
8 бр. парченца бекон
сол
черен пипер
кимион
4 бр.




Загряваме фурната.
Намасляваме си тава в която ще печем .
Смесваме сиренето, кашкавала, нарязания лук, чесъна, яйцето, кетчупа, worcestershire сос,
сол, кимион, черен пипер и каймата, смесваме/омесваме/ с ръце. Оформяме големи кюфтета които увиваме в парченцата бекон, закрепяме ги с клечки. Печем до готовност около 20-30 мин.

Няма коментари: