на по новите снимки съм заменила черешите с къпини и нектарини
Масло за намасляваме на купичките или тавичка
1 кг. ябълки
220гр./1ч.чаша/ Захар
60мл./1/4 ч.чаша/ вода
1 пръчка канел
150 гр. изчистени череши
За крамбъл-топинга:
55гр. /1/4 ч.чаша/ кафява захар
50гр. масло,със стайна температура
2 суп.лъжици брашно
5 бисквити
2 суп.лъжици овесени ядки
2 суп.лъжици корнфлейкс
1 – ½ суп.лъжица кокосови стърготини
Масло за намасляваме на купичките или тавичка
1 кг. ябълки
220гр./1ч.чаша/ Захар
60мл./1/4 ч.чаша/ вода
1 пръчка канел
150 гр. изчистени череши
За крамбъл-топинга:
55гр. /1/4 ч.чаша/ кафява захар
50гр. масло,със стайна температура
2 суп.лъжици брашно
5 бисквити
2 суп.лъжици овесени ядки
2 суп.лъжици корнфлейкс
1 – ½ суп.лъжица кокосови стърготини
Смесваме в малък съд обелените и нарязаните ябълки, захарта, водата и канелата.Гответе на средно-висока топлина, до кипене, намалете на слабо и гответе още 10 мин. нека да покъкрят, от време на време разбърквайте с дървена лъжица ябълките, те трябва да омекнат но да не се разкашкат.
Смесете захарта, маслото и брашното в малка купичка. С пръсти сместваме съставките до образуваме на трохички. Прибавяме овесените ядки, бисквитите, корнфлейкса и кокосовите стърготини.
Махаме от ябълковата смес канелата. Изсипваме половината смес в на маслените купички. Изливаме черешите и после останалата част от сместа с ябълки. Отгоре покриваме с крамбъл, и печем в загрята фурна на 180гр. за 25мин. или докато стане златисто кафяво.Поднася се с ванилов сладолед.
Смесете захарта, маслото и брашното в малка купичка. С пръсти сместваме съставките до образуваме на трохички. Прибавяме овесените ядки, бисквитите, корнфлейкса и кокосовите стърготини.
Махаме от ябълковата смес канелата. Изсипваме половината смес в на маслените купички. Изливаме черешите и после останалата част от сместа с ябълки. Отгоре покриваме с крамбъл, и печем в загрята фурна на 180гр. за 25мин. или докато стане златисто кафяво.Поднася се с ванилов сладолед.
Няма коментари:
Публикуване на коментар