сряда, 15 октомври 2008 г.

Крем-супа с тиквички и пармезан






2 супени лъжици зехтин
1 глава лук, нарежете
2 скилидки чесън, нарежете
1 супена лъжица мащерка
1.250л. пилешки бульон
440гр. картофи
700гр. тиквички
1 ч.чаша нарязан на ситно магданоз
з40гр. /1/2 ч.чаша/ пармезан
65гр /1/4ч.чаша/ кисело мляко
сол и черен пипер.





Загряваме мазнината, слагаме лука, чесъна и мащерката, готвим за около 1-2 мин., лука трябва да омекне.Прибавяме бульона и нарязаните картофи. довеждаме до кипене, готвим за около 10 мин., картофа трябва стене мек.Прибавяме тиквичките, оставяме ги за около 2-3 мин.или докато омекнат,махаме от топлината, прибавяме пармезана, магданоза и киселото мляко.Пасираме сместа.Тествайте на вкус и подправете сместа. Сервирайте поръсена с черен пипер и настърган пармезан

Няма коментари: