За 4 порции
4 бр. пилешки гърди
¼ ч.чаша лимонов сок
2 суп.лъжици + ¼ ч.чаша зехтин
1 суп.лъжица мед
2 скилидки чесън/пресовайте/
2 суп.лъжици розмарин
1 суп.лъжица синап
1 среден патладжан
2 домата
1 зелен лук
¼ ч.чаша черни маслини
около 140гр. Фета сирене
¼ ч.чаша зехтин
Смесете в отделен съд лимоновия сок, мед, чесъна, розмарина, синапа и 2 суп.лъжици зехтин, прибавете към марината пилето, покрийте и приберете в хладилника, за няколко часа или за цяла нощ. Сипете в тикан ¼ ч.чаша зехтин, загрейте и сложете да за запържи до кафяво нарязания патладжан. Извадете и сложете на кухненска хартия.Сложете пилето в тигана и запържете/запазете си останалата марината на салатата/, може да намалите топлината за на не потъмнее пилето от меда. Извадете и нарежете на парченца.В сервизни чинии поставете зелена салата, нарязаните домати, патладжана, парченцата пиле, нарязания лук, поръсете с маслините и фета сиренето. Овкусете с зехтин и останалата марината от пилето.
Няма коментари:
Публикуване на коментар