3/4 чаена чаша вода
¼ чаена чаша ориз
2-3 стръка зелен лук
4 чаена чаши настъргана тиква
½ чаена чаша кисело мляко
5-6 листа мента( по избор)
4 яйца
1 супена лъжица копър
½ чаена лъжица сол
¼ чаена лъжица черен пипер
½ чаена чаша сирене/фета, моцарела/
Довеждаме водата до кипене, поставяме ориза, покриваме и намаляваме огъня и оставяме да поври за около 20 мин. или докато водата се абсорбира.Отцеждаме и слагаме готовия ориз в купа.
Загряваме фурната на 170 гр.
Запържваме леко лука. Запържения лук прибавяме към готовия ориз.
Прибавяме в тигана и тиквичките, готвим за около 6 мин. отцеждаме ги от водата, която са пуснали и ги прибавяме в купата с ориза. Разбъркайте.
Прибавяме киселото мляко, накълцаната мента/ако искате не слагайте/, копъра, сол и пипер.Разбъркайте.
Разбийте яйцата и заедно със сиренето ги прибавете към другите съставки в купата, разбъркайте два пъти и излейте в подготвена тавичка. /20 см./.
Прибавете отгоре още сирене ( ако желаете) и запечете за 35 мин. или докато придобие леко кафеникав цвят.
И малко снимки от едно посещение на Троянският манастир.
Загряваме фурната на 170 гр.
Запържваме леко лука. Запържения лук прибавяме към готовия ориз.
Прибавяме в тигана и тиквичките, готвим за около 6 мин. отцеждаме ги от водата, която са пуснали и ги прибавяме в купата с ориза. Разбъркайте.
Прибавяме киселото мляко, накълцаната мента/ако искате не слагайте/, копъра, сол и пипер.Разбъркайте.
Разбийте яйцата и заедно със сиренето ги прибавете към другите съставки в купата, разбъркайте два пъти и излейте в подготвена тавичка. /20 см./.
Прибавете отгоре още сирене ( ако желаете) и запечете за 35 мин. или докато придобие леко кафеникав цвят.
И малко снимки от едно посещение на Троянският манастир.
Няма коментари:
Публикуване на коментар