сряда, 15 октомври 2008 г.

Запеканка с карфиол




1,500 кг. Карфиол
4 ч.чаши прясно мляко
4-5 суп.лъжици царевично нишесте
2 яйца
Сол
Черен пипер
Индийско орехче
120гр. извара
120гр. сирене
120гр. кашкавал




Поставете нарязания на розички карфиол във вряща посолена вода за 10 мин.Изцедете добре от водата и го поставете в тавичка.Сложете в малък съд 3 ч.чаши мляко,прибавете сол, черен пипер и индийско орехче, стоплете. В останалото мляко разбъркайте двете яйца , и царевичното нишесте.Когато млякото се сгорещи, прибавете яйчената смес към горещото мляко и бъркайте бързо с тел, не трябва да кипва. Към така получената смес прибавете предварително смесените извара, сирене и настърган кашкавал. Но не сипвайте всичката смес от сирене, изсипете само 2/3 от нея.Полейте с получената смес карфиола, поръсете отгоре с останалата смес от сирене, извара и кашкавал.Печете в загряла фурна на 180 за около 40-45 мин.






Няма коментари: