сряда, 15 октомври 2008 г.

Пюре от карфиол




1 срдна глава карфиол
1 суп.лъжица масло или маргарин
2 суп.лъжици готварска сметана или мляко
3 суп.лъжици нарязан на ситно копър
1 ч.лъжици лимонов сок
½ ч.чаша твърдо сирене или кашкавал, настърган
¼ - може повечко ½ ч.чаша сирене фета
Сол и черен пипер на вкус
индийско орехче на вкус



В посолена вряща вода слагаме розичките карфиол, за 20 мин. или докато омекнат.Отцеждаме хубаво от водата.Слагаме карфиола в купа , прибавяме маслото, лимоновия сок, и копъра. Намачкваме с преса за картоф, може да използвате и пасатор.Прибавяме сметаната/млякото, кашкавала и сиренето. Отново намачкайте или пасирайте.Подправете със сол или черен пипер. Сервирайте веднага.

Няма коментари: