2 – ¾ ч.чаша брашно
1 суп.лъжица захар
2 ч.лъжици бакпулвер
2 суп.лъжици нарязан на ситно лук
1 ч.чаша настърган кашкавал
¾ ч.чаша прясно мляко или малко повече
1 суп.лъжица олио
2 яйца
2 ч.лъжици Джиджонска горчица
щипка чубрица
Сусам за поръсване
Загряваме фурната на 220гр. Подготвяме си тава, която застиламе с пекарска хартия.Смесваме брашното, бакпулвера, захарта, чубрицата. Прибавяме лука и кашкавала.Отделно разбиваме 1-то яйце, олиото, прясното мляко и горчицата.Прибавяме течните съставки към сухите. Смесваме добре, поставяме сместа върху набрашнена повърхност и омесваме до образуването на меко тесто. С набрашнени ръце оформяме малки питки. Разбиваме другото яйце. Намазваме отгоре всяка питка и поръсваме със сусам.Печем за 14-15 мин. или до готовност. Сервирайте топли.
Няма коментари:
Публикуване на коментар