неделя, 12 октомври 2008 г.

Черешов щрудел




½ чаена чаша извара, рикота
1 супена лъжица пудра захар
2 супени лъжици мед
½ чаена чаша натрошени безсолни бадеми/най-добре филирани, който начукайте/
6-8 листа кори /бела, фамилия…/
500гр череши изчистени от костилките
Пудра захар за поръсване



Загрейте фурната на 180гр.
Предварително с пасатор разбийте изварата, пудрата захар и меда.
Смесете черешите, изварата, бадемите. Намажете един лист с олио, покрийте с друг лист, намажете и него с олио. Разполовете двата листа по дължина. Поставете от плънката към 1/3 от края на листа, прегънете, върху плънката, прегънете и от двете страни по дължина и започнете да навивате, да оформите пура.
Печете за 10 мин. или докато придобият отгоре златист цвят. 6 бр.


Всъщност аз този път ги навих на руло, отгоре намазах с олио и поръсих с филирани бадеми, освен поръсени с пудра захар може на използвате и разтопен бял шоколад.


Няма коментари: