неделя, 12 октомври 2008 г.

Шоколадов тиквен сладкиш



1 - 1/2 ч.чаша брашно
2/3 ч.чаша какао
2 ч. лъжици бакпулвер
1 ч. лъжица сода
1/2 ч. лъжица сол
1/2 ч.чаша кисело мляко
1 ч.чаша нарязана на малки кубчета тиква/ много малки, или настържете,/
2 пакетчета ванилии
1 ч.чаша кафява захар
1 ч.чаша бяла захар
3/4 ч.чаша размекнато масло
3 яйца

за глазурата:
1/2 ч.чаша натрошен шоколад
1 суп.лъжица масло/или маргарин/




Смесваме сухите съставки : брашното, бакпулвера, какаото, содата и солта, разбъркваме. В отделна малка купичка смесваме киселото мляко, тиквата и ванилиите. Разбиваме захарта с маслото до хомогенеа смес прибавяме яйцата. Смесваме сухата смес с яйчената, разбъркваме добре и накрая прибавяме сместа с тиквата. Печем в загряла фурна на 180 за 30-35 мин. или до готовност като проверяваме с клечка, ако е суха значи сладкиша е готов.


Няма коментари: