1/3 ч.чаша натрошени орехи
113 гр. синьо сирене
3 суп.лъжици размекнато масло
1/2 ч.чаша брашно
1/4 ч.чаша царевично нишесте
щипка сол и пипер
Счукваме орехите на ситно.
В блендер смесваме синьото сирене и маслото, около 10 мин. докато стане гладка кремообразна смес. Прибавяме брашното, царевичното нишесте, сол, пипер. трябват ни няколко оборота на робота, сместа трябва да стане трошлива.Слагаме сместа с друг съд прибавяме орехите и започваме да месим с ръце, докато придобие еластична структура. Оформя ме си пити от него с дебелина 2 см. завиваме в найлоново фолио и прибираме в хладилника за няколко часа или докато стегне/аз го оставих за цяла нощ/. Разточваме тестото не много тънко върху леко набрашнена повърхност. Режим с ринг или чаша, слагаме върху пекарска хартия и печем в загряла фурна на 160гр. за 16-18 мин. или докато станат леко кафяви. Изваждаме и охлаждаме. 20 бр.
Няма коментари:
Публикуване на коментар