неделя, 26 октомври 2008 г.

Бутер с картофи и розмарин


около 380 гр. бутер тесто
около 200гр. шумка/свинса, телешка, пуешка/
4-6 парчета прошуто
100гр сирене
2-3 средни картофа
2 големи скилидки чесън, пресовайте
1 суп.лъжица свеж розмарин
1 жълтък за намазване
Сол и пипер на вкус или Сечуански пипер



Загрейте фурната на 200гр.Нарежете тестото на квадратчета, поставете върху пекарска хартия, с нож очертайте още едни кръг по навътре с 1см.Нарежете картофите на тънки филийки, смесете картофа със чесъна, розмарина и малко зехтинС четка намазваме очертаните граници на тестото.Поръсете отгоре със сирене поставете парченцата шумка и отгоре прошутоНаредете отгоре картофените резенчета като всяко да застъпи другото.Отгоре поръсете с розмарин и чесъна ако имате останалПоръсете отгоре със сол и Сечуански пипер и клончета розмаринПечете за 10 мин. на 200гр., намалете на 170гр. и допечете за още 25-35 мин. или до готовността на картофа.






1 коментар:

LADY-V каза...

Complimenti!!!E grazie per le ricette..sono veramènte scuisiti..continua sempre cosi!!!!