неделя, 12 октомври 2008 г.

Сладки със сусам




за пълнежа:
1/4 ч.чаша счукани бадеми
1/4 ч.чаша кафява захар
2 суп.лъжици сусамово семе
2 - 1/2 суп.лъжици мед
1/4 ч.лъжица кардамон
1/4 ч.лъжица джинджифил
1/8 ч.лъжица индийско орехче

за сладките:
2 ч.чаши брашно
3 суп.лъжици захар
1/4 ч.лъжица сол
1/4 ч.чаша студено масло нарязано на малки парченца
4 -5 суп.лъжици студена вода пудра захар



Смесваме елементите за пълнежа в блендера. Изваждаме и оставяме на страни.
Чашките с брашно трябва да са равни. В робота смесваме брашното, солта и захарта. Прибавяме маслото смесваме, и накрая водата/ сместа изглежда трошлива, но може да се оформи с пръсти, почва да залепва/ Правим 24 топчйци, поставяме ги върху пекарска хартия правим отгоре с палеца дупчици и запълваме с сусамовата смес.
Печем в загряла фурна на 160 за 20 мни. или докато като ги бутним се преместят. Охладете и поръсете с пудра захар.


Няма коментари: