неделя, 12 октомври 2008 г.

Кашкавалки с копър





2 ч.чаши брашно
2 ч.лъжици захар
1 ч.лъжица сух копър
1/2 ч.лъжица сода
1/2 ч.лъжица сол
1/4 ч.чаша маргарин/масло
2/3 ч.чаша кисело мляко
1 яйце
2/3 ч.чаша настърган кашкавал/ или друг вид твърдо сирене в случая Ементал/
1 белтък
сусам


В отделна купа смесваме първите 6 съставки.В друга смесваме киселото мляко, маргарина, яйцето.Постепенно добавяме брашнената смес докато оформим меко еластично тесто.Разточваме и режим с ринг или чаша, поставяме ги върху не на маслена пекарска хартия, намазваме отгоре с белтък и поръсваме със сусам.Печем в загряла фурна на 200гр. за 12-16 мин. Излизат 20-24 бр.




Няма коментари: