вторник, 11 ноември 2008 г.

Свински пържоли с ябълки





4 свински пържоли
1 глава лук
1 ч. лъжица олио
1 или 2 ябълки
1/2 ч.чаша вода
2 суп. лъжици кафява захар
1 суп. лъжица оцет
2 скилидки чесън
сол на вкус
пипер на вкус
розмарин








В тиган с капак запържваме пържолите / които предварително сме подготвили, овкусили/, по 3 -4 мин. от двете страни да се запечатат или докато покафенеят. Изваждаме ги от тигана, като ги запазваме топли. В тигана слагане нарязания на ситно лук, запържваме го до златисто, прибавяме нарязаните на парченца ябълки, готвим около 3 мин. Прибавяме водата, кафявата захар, оцета, чесъна, сол, черен пипер, розмарин. Разбъркваме, довеждаме до кипене и връщаме месото в тигана. Намаляваме огъня слагаме капака и оставяме да поври 8-10 мин. или докато ябълките поомекнат.

Няма коментари: