вторник, 11 ноември 2008 г.

Зеленчукова фрита със сирена




1 средна тиквичка
1суп.лъжица олио
2 стръка пресен чесън/зелен/
1/2 ч.лъжица босилек
1/2 ч.лъжица риган
сол , черен пипер
2 домата или домати от консерва
6 яйца
1 суп.лъжица готварска сметана или прясно мляко
1/2 ч.чаша настъргана моцарела
1/4 ч.чаша фета сирене


Загряваме олиото в тигана, слагаме нарязаните на парченца тиквичка и нарязания на ситно чесън готвим за около 3 мин. Поставяме и доматите готвим за 3-5 мин или докато доматите омекнат, слагаме подправките.
Поръсваме отгоре с фета сиренето. Разбиваме яйцата с 1 суп.лъжица готварска сметана. Изливаме яйчената смес върху зеленчуците.
Готвим още за 2-3 мин. или докато яйцата по стените на съда започнат да стягат, поръсваме отгоре с настърганата моцарела, допичаме/ може да запечете отгоре на грил.

Няма коментари: