петък, 7 ноември 2008 г.

Печена риба с маслини, магданоз и лимон




2 филета риба
1 малък лимон
2 суп.лъжици лимонов сок
10 - 15 маслини, без костилки
2-3 скилидки чесън
половин връзка магданоз.
1 суп.лъжица зехтин
сол
черен пипер


На дъното на тавата слагаме алуминиево фолио,поръсваме със зехтин.
Овкусяваме рибата, сол, черен пипер, подправка за риба.
Поставяме я в тавата, поръсваме с лимонов сок.
В блендера накълцваме магданоза, маслините и чесъна. Прибавяме 1 суп.лъжица зехтин, към магданозената смес.
Поръсваме отгоре рибата със сместа. Нарязваме лимона на тънки резенчета и го поставяме върху рибарта.
Печем рибата до готовност.

Няма коментари: