4 бр. пилешки гърди
за марината:
1/4 ч.чаша зехтин
1 ч.лъжица чесън на прах/2 скилидки чесън/
1 суп.лъжица Текила
1 суп.лъжица сок от лимон
1 ч.лъжица сос Уорчестър /Worcestershire/
1/2 ч.лъжица настърган джинджифил
1/2 ч.лъжица чили, прах
1/2 ч.лъжица сол
Почистваме гърдите от сухожилията, можем да направим малки разрези, по гърдите, това ще позволи марината да се поеме по добре. Поставяме гърдите в найлонови пликове/ или може да използвате пластмасова кутия с капак/ сипваме марината и запечатваме.Оставяме да престои така в хладилника за 4-6 часа. Печем в предварително загрят грилов тиган за около 10мин. от всяка страна.
за марината:
1/4 ч.чаша зехтин
1 ч.лъжица чесън на прах/2 скилидки чесън/
1 суп.лъжица Текила
1 суп.лъжица сок от лимон
1 ч.лъжица сос Уорчестър /Worcestershire/
1/2 ч.лъжица настърган джинджифил
1/2 ч.лъжица чили, прах
1/2 ч.лъжица сол
Почистваме гърдите от сухожилията, можем да направим малки разрези, по гърдите, това ще позволи марината да се поеме по добре. Поставяме гърдите в найлонови пликове/ или може да използвате пластмасова кутия с капак/ сипваме марината и запечатваме.Оставяме да престои така в хладилника за 4-6 часа. Печем в предварително загрят грилов тиган за около 10мин. от всяка страна.
Няма коментари:
Публикуване на коментар