за пестото:
1 връзка магданоз
75- 80мил. зехтин
сока на половин лимон
2 скилидки чесън/пресовайте/
сол
4 -5 ореха/натрошете на едро/
Накълцайте магданоза в блендера.
Сложете зехтина, лимоновия сок, чесъна и сол.Направете 1-2 оборота .
Извадете сложете в бурканче и прибавете орехите, разбъркайте.
Съхранявайте в хладилника.
2бр. филета от Пангасиус
подправка за риба
лимонов сок
Овкусете рибата с подправката и лимоновия сок.
Сложете на подгряла скара.
Сложете на подгряла скара.
След като опечете рибата намажете с пестото, веднага или 1-2 мин преди да я махнете от скарата. Сервирайте топла.
Няма коментари:
Публикуване на коментар