неделя, 23 ноември 2008 г.

Запеканка с царевични палачинки




600 кг.кайма
1 голяма глава лук
4-5 кисели краставички
250гр. топено сирене
6 бр. палачинки от царевични брашно
6-7 бр. големи гъби
Сол
Черен пипер
Подправки по ваш вкус


Сос бешамел:
30 г масло
2 с л брашно
400 г прясно мляко
смлян черен пипер
Магданоз на ситно



Запържваме предварително овкусената кайма/сол, черен червен пипер, кимион, къри …подправки според вашия вкус/, разбъркваме често. След като е готова се изважда и се поставя в голяма купа. В същата мазнина запържваме лука и гъбите.
Смесваме каймата, лука гъбите, нарязваме при тях киселите краставици.
Дъното на огнеупорна тавата се намаслява.
Нареждаме по 2 палачинки.
Отгоре се разпределя сместа от каймата, нарязваме топеното сирене.
Покриваме с други 2 палачинки.
Отгоре пак разпределяме сместа от каймата, нарязваме топеното сирене.
Отгоре пак слагаме 2 палачинки.


Сос Бешамел


Маслото се разтопява и се прибавят 2 с л брашно. При непрекъснато бъркане се влива прясното мляко. Кипва се и се вари на тих огън 5 минути. Махаме от огъня. Поставяме нарязания на ситно магданоз.


Може да използвате готов сос Бешамел на MAGGI.






Заливаме със Бешамела.
Пече се в предварително загряла фурна на 180 С около 20-30 минути.
И 5 мин. преди края на печенето я изваждаме поръсваме с настърган кашкавал.


Няма коментари: