понеделник, 29 декември 2008 г.

Шоколадови джинджифилови бисквитки






2 ч.чаши брашно
1/4 ч.чаша какао
2 ч.лъжици сода
1/2 ч.лъжица сол
1 ч.лъжица канела
1 ч.лъжица джинджифил
1/2 ч.лъжица карамфил
1 ч.чаша кафява захар
3/4 ч.чаша масло
1/4 ч.чаша мед
1 яйце






Маслото, захарта и меда се разтопяват в дълбок съд. след като сместа изстине се прибавя яйцето.
Отделно смесваме брашното, какаото, содата, канелата, джинджифила, карамфила.
Прибавяме брашнената смес към масленната смес.
От сместа правим топченца които може да овъргалеяте в захар. Поставете ги върху пекарска хартия и печете за 8-10мин. на 180гр. 36бр.

3 коментара:

Dani каза...

Лати,това ,че са с мед прави ли ги по-твърди в началото?Питам ,защото ми харесаха за Коледни с тези аромати?Поздрави!

ghost13 каза...

твърди..не са меки като курабии, ама не са и някой много твърди,точно като бисквитки.. тази година мисля да ги направя пак...

Dani каза...

Благодаря,приятна вечер!