за поръсване отгоре:
1/2 чаена чаша брашно
1/3 чаена чаша захар
1/8 чаена лъжица сол
1/8 чаена лъжица канела
1/2 чаена чаша натрошени орехи
4 супани лъжици стопено масло
за тестото:
1 чаена чаша нарязани на малки парченца круши
2 чаени чаши брашно
2 чаени лъжици сода
1/4 чаена лъжица сол
1 чаена лъжица канела
6 супени лъжици масло или маргарин
2/3 чаена чаша захар
2 яйца
2 чаени лъжици лимонова кора
1 чаена .лъжица ванилия
3/4 чаена чаша кисело мляко
Загряваме фурната на 180гр. намаслевме си формата за сладкиша.
Смесваме първо съставките за трохите: брашното, захарта, солта, канелата, орехите и маслото. Оставяме на страни или прибераме в хладилника докато приготвяме основната час на сладкиша.
Смесваме брашното, содата, солта, канелата.
Отделно разбиваме маслото/маргарина със захарта, прибавяме яйцата, лимоновата кора и ванилията. Прибавяме киселото мляко и брашнената смес, прибавяме накрая и кубчетата круши , разбъркваме с шпатула.
Излейте сместа във формата и поръсете отгоре със трохите. Печете за 35-45 мин или до готовност като проверявате с клечка ако я изкарате суха, сладкиша е готов. Охладете за 10 мин и извадете от формата.
2 коментара:
Сладкиша е уникален, толкова е апетитен,мммммм.
Снимките са страхотни!
Благодаря !
Публикуване на коментар