понеделник, 5 януари 2009 г.

Печени Doughnuts



1 -1/3 ч.чаша топло мляко
1 пакетче мая /2 1/4 ч.лъжица/
2 суп.лъжици масло,меко
2/3 ч.чаша захар
2 яйца
5 ч.чаши брашно
щипка или две индийско орехче
1 ч.лъжица сол








1/2 ч.чаша разтопено масло
1-1/2 ч.чаша захар
1 суп.лъжица канела




Разтворете маята в 1/3 ч.чаша топло мляко, оставете да шупне.
Разбийте маслото, захарта, млякото и накрая прибавете сместа с маята.
Разбийте с вилица яйцата и ги прибавете, брашното, индийското орехче и солта. Смесете докато брашното се поеме. Трябва да прецените дали тестото е готово ли е още лепкаво, ако е е лепкаво прибавете още брашно. Извадете тестото от купата и поставете върху набрашнен плот, направете няколко замесвания/тестото не трябва да е лепкаво/ оформете като топка и поставете в леко намаслена купа, която покрийте с найлоново фолио и оставете за 1 час или докато удвои обема си на топло.



Поставяме тестото върху набрашнена повърхност и разточваме с дебелина на тестото 1-1.5 см. Изрязваме кръгчета и поставяме в тавата покрита с пекарска хартия и тогава изрязваме вътрешността /дупката/, по този начин се запазва формата, и няма да се изкриви при принасянето.
Покриваме и оставяме за още 45 мин. да удвои обема си.



Загряваме фурната на 180гр. и печем за 8-10 мин или докато станата златисти.
Докато поничките се пекат поставете маслото в дълбока чиния, а в друга смесете захарта и канелата.
Извадете и оставете за 1-2 мин. да се охладят.
Извадените понички потопете в маслото и после в захарната смес. Поставете ги върху кухненска хартия да се по отцедят от маслото.
Снимани са веднага, че ако се бях забавила нямаше да има снимки.
19бр.






















източник:101cookbooks.com

Няма коментари: