неделя, 19 април 2009 г.

Мариновано свинско, с доматен сок и лук



1 килограм свинско месо, нарежете на кубчета
4-5 средни глави лук, нарежете на едро
500-600мл.доматено пюре
1 ч.чаша вода




за марината:

1/4 ч.чаша соев сос
сока на 1 лимон
1 суп.лъжица мед
1 ч.лъжица кимион
1/2 ч.лъжица черен пипер
1/2 или 1 ч.лъжица сол
1.ч.лъжица свеж розмарин
1/2 ч.лъжица горчица
1/4 ч.чаша олио
3-4 скилидки чесън




Смесете марината, хубаво втрийте марината в месото, покрийте отгоре с фолио и оставете за едно денонощие в хладилника.
Поставете в съда лука, върху меко месото с марината. Смесете доматеното пюре и водата полейте месото, разклатете хубаво тавата да се разнесе соса навсякъде. Покрийте/с капак или алуминиево фолио/ и печете в предварително загряла фурна на 180гр./при мене за 2 часа./
Месото се задушава и става много крехко.

Няма коментари: