петък, 1 май 2009 г.

Картофи по Корейски


250гр. картофи/млади малки или ако са големи нарежете на едро/
2 суп.лъжици соев сос
2 суп.лъжици вода
1-2 суп.лъжици мед
1/2 ч.лъжица червен пипер
1/2 ч.лъжица черен пипер
1 суп.лъжица олио
3 скилидки чесън пресовайте
1 -2 стръка зелен лук
сол на вкус





Смесете соевия сос, водата, олиото, нарязания на ситно зелен лук, меда/тествайте/ и картофите. Загрейте в тигана като доветете сместа до кипене, намалете температурата, прибавете чесъна, и гответе/ може да покрийте с капак отгоре/ за 5 -6 мин. или до готовността на картофите като тествате с вилица. Поръсете отгоре с червен пипер и черен пипер, не разбърквайте, а когато картофите са готови тогава смесете всичко и сервирайте.

Няма коментари: