четвъртък, 18 юни 2009 г.

Гръцки пай с тиквички



4 средни тиквички/по 100гр. всяка/
1/4 чaена чаша брашно
1/4 чаена чаша олио
2 глави лук
250 гр. сирене фета
250 гр. рикота или извара
1/2 чаена чаша нарязан копър
3-5 листа мента, нарежете на ситно
7-8 яйца
сол и черен пипер на вкус
12 листа /кори за баница




Настъргваме тиквичките, отцедете от водата.Загрейте олиото и сложете лука, гответе за 8 мин. извадете и сложете в купа.Прибавете тиквичките, гответе още 7-8 мни. Изцедете и прибавете към лука.Прибавете брашното, копъра, ментата, сол и пипер на вкус, сиренето и изварата.Прибавете и разбитите яйца, смесете добре.Намасляваме си съда в който ще редим корите. Намаслете корите с олио.Наредете корите в предварително намаслен съд 22см. Поставете плънката, завийте краищатаПечете за 40-45 мин. в загрята фурна на 180гр.или до готовност /да покафенене/. Охладете за 20 мин. и разрежете.

6 коментара:

Dimitrana S. каза...

Свежо... типично лятно и вкусно преложение, Латинка!

Поздрав & :-)

ghost13 каза...

Дими Благодаря ти мила, в тези жеги е чудесно и леко за хапване :-)

Dani каза...

малко бавно мисля в тази жега ,но правилно разбирам че корите се слагат една върху друга и отгоре сместта

ghost13 каза...

Да, Дани точно така

Dani каза...

Страхотен стана.Само че да си призная ме достраша да сложа 8 и сложих 6 яйца и понеже имах синьо сирене го използвах.Поздравления

Ани каза...

Голяма фенка съм ти да знаеш! Много вкусно и точно по вкуса ми!