събота, 27 юни 2009 г.

Пиле по Марокански



1 супена лъжица червен пипер
2 чаена лъжици кимион
1/2 чаена лъжица сол
1/2 чаена лъжица къри
1/2 чаена лъжица джинджифил
2 скилидки чесън/пресован/
3-4 супена лъжици зехтин
магданоз
1/3 чаена чаша брашно
1/2 чаена чаша вода
1/4 чаена чаша лимонов сок
1 или 1/2 кубче пилешки бульон
1 среден лимон

Пиле което може да разфасовате.





Смесете зехтина, червения пипер, сол, къри, джинджифил,чесън, кимион, нарязания магданоз. Сложете в сместа части от пилето/добре натъркайте/ и оставете да за няколко часа в хладилника.Загрейте фурната на 180гр.
Сложете пилешките части в брашното, а после в тавата в която ще печем, сипете вода, лимоновия сок, натрошете пилешкия бульон, нарежете лимона на парчета и сложете между пилето.
Печете за 1 час. може от време на време с лъжица да го поливате със сока от тавата.

Няма коментари: