за плънката:
за 4 бр.
8 бр. кори за баница
2 средни патладжана
чесън 2-3 скилидки
1 стар лук
черен пипер
1 стар лук
черен пипер
червен пипер
сол
магданоз
олио
за заливането:
2/4 ч.чаша прясно мляко
1 яйце
1суп.лъжица олио
за доматения сос:
2 средни домата
1 суп.лъжица зехтин
1/2 ч.лъжица червен пипер
черен пипер
сол
за белия сос:
1 ч.чаша кисело мляко
2-3 големи скилидки чесън/пресовайте
Загряваме олио слагане патладжана, прибавяме нарязания на едро лък, чесъна, задушаваме. Когато омекнат, прибавяме солта, черния пипер, червения пипер.
Махаме от огъня и прибавяме нарязан на ситно магданоз.
Смесваме съставките за заливането.
Взимаме по 2 кори с четка намазване от сместа с която ще заливаме. слагаме от плънката и навиваме на руло а после на охлювче и поставяме в тавата.
Накрая заливаме с останалата смес.
Поставяме в предварително загряла фурна на 180гр и печем до готовност.
През това време приготвяме доматения сос.Настъргваме доматите прибавяме олиото, червения пипер, прибавяме солта, черния пипер на вкус. Поставяме в малък съд на котлона и варим до сгъстяване то на соса, неговата готовност.
За белия сос, смесваме киселото мляко и пресования чесън.
Сервираме готовите патладжанени банички поляти с сос от кисело мляко и доматения сос.
2 коментара:
Изглежда превъзходно. Лати! Бих го опитала с удоволствие!
Поздрави, Милена
Да вкусно беше следващия път ще пробваме и с кайма.
Лека и спорна неделя!
Публикуване на коментар